Ništa od eksplozije: Pojavile su se lažne informacije o tome da se danas ruši dimnjak na Črnomercu!

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Na društvenim mrežama pojavila se informacija kako će se danas rušiti veliki dimnjak na ciglani u Črnomercu. Kružile su i razne SMS poruke.

“Danas se ruši veliki dimnjak na ciglani na Črnomercu. Bit će par malih detonacija pa da ljudi ne prepadnu”, stajalo je u objavi.

No prema svemu sudeći to je bila lažna vijest. Šef Ureda za upravljanje hitnim situacijama Pavle Kalinić rekao nam je kako nema informacija o tome kada smo ga za to upitali u utorak navečer.

Također, i vatrogasci su nam odgovorili kako ne znaju ništa o tome. Informaciju o tome nisu imali ni u zagrebačkoj policiji.


“Nemamo nikakvih informacija o navedenome osim da kruže neki SMS-ovi”, odgovorili su nam iz JVP Zagreb.

U srijedu ujutro tako se definitivno saznalo kako je to lažna vijest. Iz Grada Zagreba rekli su nam kako će poslati i službeno priopćenje.

‘Istina je da je dimnjak malo stradao’

Stiglo je i priopćenje iz Ureda za upravljanje hitnim situacijama.

“zbog učestalih upita medija vezano za rušenje dimnjaka na prostoru stare Ciglane na Črnomercu, obavještavamo vas da se za detaljne informacije obratite Policijskoj upravi zagrebačkoj ili Državnom inspektoratu.

Trenutno su na terenu nadležne službe koje procjenjuju situaciju i o svakom postupanju javnost će biti pravovremeno obaviještena”, priopćili su.

Ponovno smo danas upitali i zagrebačku policiju s kojim informacijama oni raspolažu.

“Istina je da je dimnjak malo stradao u potresu. Na nadležnim institucijama je da odluče, mi bismo kao policija trebali među prvima saznati, ali za danas nemamo nikakve informacije o rušenju ili njegovom uklanjanju”, rekli su nam iz zagrebačke policije.

Komentari