‘NEMA KRITERIJA’ Divjak oštro o početku nastave: ‘Trebalo je utvrditi koliko su škole sigurne’

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Organizacijom početka drugog polugodišta u školama diljem Hrvatske nije zadovoljna bivša ministrica obrazovanja Blaženka Divjak.

“Prije svega je propušteno da se postave kriteriji da svima bude jasno kada da djeca budu u školi, a kada na online nastavi. Ranije sam već govorila da trebamo hrvatski covid semafor“, rekla je Divjak i upozorila na činjenicu da učitelji i nastavnici triput češće obolijevaju od covida-19 od ostatka stanovništva u Hrvatskoj.

Podsjetila je kako je lani u studenom, kada smo imali 4000 novozaraženih dnevno, zagovarala da se prijeđe na online nastavu, prenosi N1.

“Neobično je da se sada ide online s nekoliko stotina. Kriterija nema. U tom smislu bismo trebali dati jasne odgovore”, kazala je dalje i dodala da smatra da bi djeca trebala biti u školi kad je god to moguće. Na nastavu u školske klupe prvo bi poslala “manju djecu” pošto su, tvrdi, otporniji na covid od starijih.


Osvrnula se i na sigurnost samih škola.

“Trebalo je utvrditi koliko su škole sigurne, ali i kako se osjećaju učitelji i učenici dok ulaze u školske zgrade na kojima još postoje tragovi potresa”, zaključuje Divjak.

Komentari