NE MOŽE NITKO PREVARITI STOŽER! ‘Ako ćemo zatvoriti stijene i upaliti grijalicu, onda to više nije terasa’, kaže Božinović

Foto: Zagreb.info

Na presici Nacionalnog stožera u srijedu Davor Božinović je komentirao druženja na terasama kafića. Istaknuo je da su terase otvorene jer je druženje vani manje problematično, ali da potpuno ostakljenje terase s grijanjem nisu rješenje.

“‘Nije problem biti vani. Zato smo rekli da se otvaraju terase koje nije bilo logično otvarati tijekom zime. Može se, ali se treba držati distancu. Ako ćemo kad malo zahladi zatvoriti stijene pa malo upaliti grijalicu, onda to više nije terasa i ako je netko zaražen on će proširiti zarazu“, zaključio je Božinović osvrčući se na “trik” kojim su se poslužili brojni ugostitelji kako bi terase ostale otvorene i u hladnijim danima.

Božinović je istaknuo da se treba pridržavati svih mjera i paziti na održavanje fizičke distance. ”Minimalna je šansa da se zarazite na otvorenom ako se držite tih nekoliko mjera, pa čak i u zatvorenom. Sve se svodi na to. Ovo što brojevi rastu je očito dokaz da se opuštamo”, zaključio je.

U posljednja 24 sata znatno je porastao broj novozaraženih u Hrvatskoj. Među 8676 testiranih evidentirano je 1445 novih slučajeva zaraze. Preminulo je 12 osoba, među kojima je i 12-godišnja djevojčica.


Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatkoj, do danas ukupno je zabilježeno 253.310 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 5709 preminulo, ukupno se oporavilo 242.111 osoba od toga 418 u posljednja 24 sata.

Komentari