NASANJKALI GA! Božinović tvrdi da je za gužvu na Sljemenu saznao preko medija, no informacija s terena nema

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Simboličnim otvorenjem Cmroka u subotu, Zagrepčani su nakon samo par sati pohrlili na sanjkanje i uživanje u zimskim radostima. Guste pahulje u nedjelju bila su mještanima metropole dodatna motivacija da dan provedu na svježem zraku, pa je pored Cmroka i Sljeme bilo prepuno onih najmlađih i roditelja, kao da epidemije koronavirusa nema.

Fotografije s omiljenih mjesta za rekreaciju Zagrepčana obišle su Hrvatsku i podijelile javnost. Dok neki odobravaju uživanje na zraku, drugima nije jasno kako su ovakve stvari dopusti za vrijeme pandemije.

Foto: Antonia Kulić
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Navedeno je komentirao i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović za vrijeme presice Nacionalnog stožera civilne zaštite. Naime, Božinović je navedene fotografije vidio preko portala, a informacija sa terena nema.

Kazao je i da je u zadnjih par dana provedeno preko četiri tisuće nadzora od strane inspektora, no potvrda o kršenju mjera na zagrebačkim sanjkalištima nema, te će zbog navedenog zatražiti informacije od lokalnih stožera.


 “Znam na što želite ukazati, da neke aktivnosti nisu dopuštene, pogotovo kada se radi o bavljenju športom, ali tome ćemo se posvetiti da vidimo o čemu se u tome radi”, rekao je Božinović.

Komentari