Nakon maturalnog putovanja u Istri završili u izolaciji: ‘Imamo čak šest zaraženih’

Photo:Damir Spehar/PIXSELL

Jedan razred zagrebačkih maturanata Gimnazije Tituš Brezovački trenutačno se nalazi u samoizolaciji nakon maturalnog putovanja u Istri. Njihovih 28 učenika neće biti u mogućnosti doći u ponedjeljak na predviđeni početak nastave. Osim učenika, u izolaciji se nalazi četvero profesora kao i ravnatelj Dražen Jelenski, koji je bio u kontaktu s profesorima.

‘Koliko trenutačno raspolažem informacijama, šestero učenika s tog maturalnog putovanja u Istri zaraženo je koronavirusa zbog čega je cijeli razred stavljen u samoizolaciju zajedno s profesorima te ja kao njihov kontakt’, rekao je Jelenski.

Ravnatelj Gimnazije Tituš Brezovački istaknuo je kako su već pronašli zamjene te da se nalazi kod kuće i osjeća se dobro. Također napominje kako će nastava za sve ostale učenike i profesore normalno početi s predviđenim početkom školske godine.

Podsjećamo, Gimnazija Titus Brezovački jedna je od sedam pogođenih zagrebačkih srednjih škola tokom razornog potresa u ožujku ove godine te će svoje učeonice dijeliti u zgradi Prve gimnazije u Novom Zagrebu.


Osim toga, učenici Prve gimnazije nastavi će pristupiti prema A modelu – svi učenici u školi, a nastava pod maskama – dok će učenici gornjogradske Gimnazije ići po B modelu – podjela razreda prema modelu 3+2 (dio učenika ide tri dana u školu dok će ostali biti kod kuće, a preostala dva dana se mijenjaju).

Ovakav model pristupa za Tituš je jedinstven jer će istovremeno obje grupe moći pratiti nastavu, piše Jutarnji.

‘Jedna smo od rijetkih škola koja je uspjela organizirati održavanje nastave online i da učenici budu u klupama. Znači, učenici će moći pratiti predavanja dok će profesori moći nagledati njihov napredak kod kuće’, zaključio je ravnatelj Jelenski.

Komentari