Ministar Banožić otkrio detalje istrage: ‘Cilj napada na Markovu trgu bio je Andrej Plenković’

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Ministar obrane Mario Banožić komentirao je danas nedavni incident kada je 22-godišnji Danijel Bezuk pucao po Markovom Trgu i tško ranio policijskog službenika.

Banožić je otkrio kako prema dosadašnjoj istrazi ovaj napad ima elemenata organiziranog djela, te da je prema njemu meta napada bio sam Andrej Plenković. Svoje je sumnje opravdao izjaom da se “zna tko je prvi čovjek u toj zgradi”.

“Taj događaj nije rezultat rada Vlade već socijalne slike u državi. Ovo što se dogodilo je rezultat nečega i sigurno nije rezultat pojedinog člana Vlade ili cjelokupnog rada Vlade ili premijera kako to žele prezentirati oni koji se sakrivaju iza različitih stranki ili nekakvih pokreta. Ovo je rezultat socijalne slike koju imamo u državi, jedne osjetljivosti”, rekao je.

“U većini sredina gdje su na trgovima službene ustanove to se organizira na poseban način. Trebalo biti više reda i to pogotovo u tome tko se kreće ispred samog ulaza Vlade”, kazao je Banožić te dodao kako smatra da bi Markov trg i poslije napada treba ostati otvoren za građane, ali uz određenu proceduru koja se mora poštivati. Istakao je i kako smo do sada imali otvorenost te da se pokazalo društvu da je dobrodošlo ali i kako misli da je to zloupotrebljeno, piše Večernji list.


Komentari