MILANOVIĆ LJUT: ‘Narod kaže da se riba čisti od repa, ali da smrdi od glave. Ovu ćemo očistiti krećući od glave’

Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Odluka koju je u petak prihvatio Sabor nije oduševila predsjednika Zorana Milanovića koji je urgentno reagirao na svome Facebooku.

Naime, radi se o odluci Odbora za Ustav koji je dao za pravo predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću da na dnevni red ne stavi Milanovićev prijedlog da se za čelnicu Vrhovnog suda odabere Zlata Đurđević.

Pozivajući se na kršenje poslovnika, Jandroković je pozvao Milanovića da doradi prijedlog, što on nije napravio smatrajući da prema Ustavu može predložiti kandidata bez da se javio na javni poziv.

Evo što je Milanović poručio putem Facebooka.


Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Danas je u Saboru grčevitom obranom statusa quo i nedodirljive sudačko pravosudne klike nastavljena Hadezeova opstrukcija promjena u hrvatskom pravosuđu. Ovoga puta valjalo je legalizirati diktatorski ispad predsjednika Sabora, koji je samovoljno i samovlasno odlučio da prijedlog promjena neće uvrstiti na dnevni red, uzurpirajući pravo da umjesto Sabora on odlučuje o, naglašavam, zakonitosti podnesenog prijedloga. Još jednom, zakonitosti, a ne poslovničkoj usklađenosti.

To pravo ima jedino Hrvatski sabor. U toj uzurpaciji podržala ga je skoro čitava vladajuća većina, a u pomoć su, zlu ne trebalo, priskočili i jataci. Nitko ne može biti kažnjen za izrečeno stajalište ili glas koji je dao u Saboru. Međutim, za korupciju može. Stoga, pozivam cijelu javnost da pomno prati kakvu će nagradu od vladajućih dobiti ti jataci, njihova rodbina i svi s njima povezani ljudi. Jeftinim zakonskim smicalicama, u suradnji s kumovima iz Ustavnog suda, nadljudskim naporima pokušavaju održati zatečeno stanje, stanje loše i neodrživo. Stanje hadezeovog pravosuđa u kojemu suci arče i banče s ljudima kojima sude.

Pred nama su još mjeseci. Saborska žeton-većina neće izbjeći konačno očitovanje i sud o osobi koju sam predložio i iza koje ću stajati, neovisno o neustavnim, neinteligentnim smicalicama kojima se služe, zato jer trenutačno mogu. U tome je sva bit i jedini scenarij ove farse. Ja sam za promjene, koliko god one male bile. Od nečega treba početi.

Narod kaže da se riba čisti od repa, ali da smrdi od glave. Ovu ćemo očistiti krećući od glave”, poručio je.

Komentari