MEĐU BOGATIJIMA: Milijunske nekretnine i skupocjeni automobili HDZ-ove zastupnice

Patrik Macek/PIXSELL

Jedna je od rijetkih koja je znala kako preživjeti doslovno sve promjene vodstva unutar HDZ-a.

Iako se Hrvatska demokratska zajednica nalazi među strankama koje nisu ispunile zadanu kvotu za broj žena koje su se trebale nalaziti na listama za Hrvatski sabor, čini se kako je jedna HDZ-ovka, koja inače vrlo često progovara upravo o zastupljenosti žena u politici, ipak uspjela izboriti svoje mjesto pod suncem. Riječ je o sada već bivšoj HDZ-ovoj tajnici za iseljeništvo, Margareti Mađerić, koja osim što je postala saborskom zastupnicom, već nekoliko mandata obnaša i dužnost zastupnice u Gradskoj skupštini Grada Zagreba.

U trenutku kada je 2013. godine ova do tada javnosti nepoznata HDZ-ovka prihvatila ući u utrku za gradonačelnika grada Zagreba, iako je znala kako je poraz neminovan, počinje uzlet njezine političke karijere. Prema tvrdnjama izvora iz stranke, Mađerić je upravo zahvaljujući ovoj ”žrtvi” nagrađena prolaznim mjestom u Hrvatski sabor, a svoju situaciju je iskoristila kako bi prema vrhu povukla i svoju sestru Anu Kosec, koja danas obnaša dužnost glavne tajnice Tomislava Karamarka.

Mađerić, nastavlja naš izvor, jedna je od rijetkih koja je znala kako preživjeti doslovno sve promjene vodstva unutar HDZ-a pa je tako opstala i nakon odlaska Ive Sanadera za čije je vrijeme obnašala dužnost predsjednice Mladeži HDZ-a, potom Jadranke Kosor i naposljetku, dolazak Tomislava Karamarka koji je većinu lica iz starih političkih garnitura, od sebe odmaknuo. No, ne i Margaretu Mađerić.


Od 2006. do 2011. godine bila je članica Nadzornog odbora Gradske plinare, za što je primala naknadu, a osnivačica je tvrtke za izgradnju objekta niskogradnje A.G.M. Kosec, koja je prema nekim podacima u 2011. godini uprihodila više od pola milijuna kuna.

MADERICinline_554208S0 (1)
Screenshot
[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]U 11 izbornih jedinica u koliko ih je Domoljubna koalicija izašla, među kandidatima nalaze se tek 32 žene. U postocima ispada kako se na listi Domoljuba nalazi tek 20 posto žena. U dvije izborne jedinice, četvrtoj i jedanaestoj, na listama Domoljubne koalicije nalazila se tek po jedna žena. [/box]

Nekretnine u milijunskim vrijednostima 

Margareta Mađerić u braku je s odvjetnikom Lukom Mađerićem s kojim ima dvoje djece. Prema podacima objavljenim u imovinskom stanju dužnosnika, njezin suprug godišnje zarađuje 120 000 kuna neto, dok je Mađerić za posao HDZ-ove tajnice za iseljeništvo primala mjesečnu naknadu od 16 872,06 kuna neto. Naknadu za rad u Gradskoj skupštini, koju će Mađerić obnašati do lipnja 2017. godine ne prima, već funkciju obnaša volonterski.

Obitelj Mađerić ima i dva kredita: jedan u iznosu od 14 677 eura, a drugi u iznosu od 50 000 kuna.

Međutim, sigurno najzanimljiviji dio imovinske kartice Margarete Mađerić nekretnine su koje ova obitelj posjeduje. Riječ je o tri stana, garaži i kući u Zagreb te jednoj kući na Pašmanu. Osim vrijednih nekretnina, Mađerići su vlasnici i dva luksuzna automobila: Range Rovera iz 2014. u vrijednosti od 266 000 kuna kojeg vozi upravo Mađerić te Chevrolet Cruza iz 2011. čija se vrijednost procjenjuje na 60 000 kuna, a u vlasništvu je njezinog supruga.

Facebook
Facebook

Impresivna štedna knjižica

Većina nekretnina glasi na supruga Luku koji je pak suvlasnik vrijednih nekretnina s trećim osobama, a kuća u Gračanima od 200 metara kvadratnih koja je u vlasništvu Mađerić osobno, procjenjuje se na 1 292 000 kuna.

Bračni par Mađerić, između ostalog, zajedno posjeduje i 90 dionica Hrvatskog Telekoma. Kako je nadalje vidljivo, njihovo dvoje djece posjeduju štednju od 11 820 eura, dok njezin suprug Luka ima impresivnu štednju od 388 753 eura.

Mađerić je svoju karijeru u HDZ-u počela graditi početkom devedesetih, a njezin stranački kolega Stanko Gačić kazao je za Jutarnji kako se u stranku učlanila prije više od 20 godina, dakle dok je još bila maloljetna.

>>> IMOVINSKA KARTICA NAJMOĆNIJE HDZ-ovke: Tajna spornog stana, kuće i pokretnina

>>> OPAČIĆKA DOBILA KONKURENCIJU: Evo tko je fatalna HDZ-ovka koja je na tren ušutkala Sabornicu (FOTO)

Komentari