Markotić: ‘Kad dođu do respiratora, šanse su oko 50 posto da ne prežive’; Lukšić otkrio kakvo je stanje u KB Dubrava

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Stručnjaci i voditelji iz KB Dubrava, Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević te Opće bolnice Varaždin imali su sastanak u Varaždinu.

Nakon njega dali su izjave za medije. Ravnateljica Klinike “Dr. Fran Mihaljević”, Alemka Markotić, rekla je da osjeća divljenje prema svim djelatnicima u bolnici u Varaždinu, kao i dvijema instituacijama u Klenovniku i u Marofu koje su pripremale pacijente.

“I na iznimnom naporu i organizaciji koja je bila jako dobra, bez obzira na sve probleme, na koje se nitko na svijetu nije mogao pripremiti”, kazala je Markotić, piše N1.

“Nismo mi (u KB Dubrava) napravili ništa bolje niti oni lošije, dapače”, rekao je v.d. ravnatelja KB Dubrava Ivica Lukšić.


Govorili su i o smrtnosti oboljelih koji završe na respiratoru. To je preciznije pojasnila Markotić.

“Kad već dođu do respiratora, šanse su su nažalost oko 50 posto da ne prežive, ali to vam može biti od 20 do 80 posto, u ovisnosti od svih parametara koje smo spominjali puno puta”, izjavila je.

Lukšić je rekao i kakvo je stanje u KB Dubrava.

“Stanje u ‘Dubravi’ je permanentno pod istim priljevom bolesnika. Jutros imamo oko 470, od toga 81 na respiratoru’, kazao je, “i oko 40 prijema dnevno”, objasnio je.

Komentari