MAMIĆ PRIVEDEN! Drama u Međugorju, rano ujutro ga izvukli iz kreveta, buđenje koje si nitko ne bi poželio

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) priveli su jutros bivšeg trenera Dinama Zorana Mamića za kojim je raspisana međunarodna tjeralica, no iz SIPA-e nisu mogli komentirati ovaj slučaj. Svejedno, Klix.ba ima informaciju kako je Mamić priveden u srijedu ujutro u Međugorju i da je na putu za SUD BiH, gdje će biti održano ročište.

Prema zakonskoj proceduri, Zoran Mamić će biti priveden u Sud BiH, gdje bi ekstradicijski sudac trebao utvrditi koje dokumente posjeduje.

Ako ima valjane dokumente o posjedovanju bosanskohercegovačkog državljanstva, Mamić u skladu sa zakonskim propisima neće do daljnjeg moći biti izručen Hrvatskoj, a u slučaju da je Hrvatska raspisala potjernicu za osobom koja nema državljanstvo BiH, slučaj bi išao prema Ministarstvu pravde BiH i Republika Hrvatska bi tada imala rok od 40 dana da BiH, odnosno Ministarstvu pravde, dostavi potrebnu dokumentaciju za ekstradiciju hrvatskog državljanina.

U toj situaciji bi ministar pravde Bosne i Hercegovine donio odluku o izručenju. Identičnu ovakvu proceduru prošao je njegov brat Zdravko Mamić koji je također proglašen bjeguncem od hrvatskog pravosuđa i koji je utočište pronašao u BiH.


Komentari