Loša prognoza za Praznik rada, izgleda da ništa od roštiljanja

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

S obzirom na okolnosti u kojima se nalazimo, mnogi ljudi su i zaboravili na Praznik rada, a pogotovo na onakav kakav su do sada poznavali. Ipak, Praznik rada nije otkazan i dočekati ćemo “prvi maj”, makar i u izolaciji.

Planovi za “proslavu” moraju biti u skladu sa mjerama koje Civilna zaštita nalaže u svrhu sprečavanja širenja zaraze koronavirusom, ali čini se, i u skladu sa lošom vremenskom prognozom koja nas očekuje ove godine.

Nestabilno vrijeme, povremeno i vjetrovito uz, osobito u gorju i dijelu središnje Hrvatske, jak jugozapadni vjetar očekuje nas narednih dana, prenosi Večernji list.

Kiša će biti najžešća u srijedu, kada je i vrlo velika vjerojatnost pljuskova, a u ovo doba godine valja spomenuti i mogućnost lokalne sugradice i tuče – prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a. U nastavku tjedna na Jadranu će biti promjenljivije, oblačnije i vjetrovitije. Puhat će umjereno i jako jugo, a povremeno će biti kiše, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, posebice u srijedu, kada su mogući i izraženiji pljuskovi, dok se temperatura zraka neće znatnije mijenjati.


One koji planiraju odmor u prirodi ili roštiljanje u petak na Međunarodni praznik rada sigurno neće oduševiti mogućnost nastavka lošeg vremena jer prema podacima DHMZ-a iznad Hrvatske skuplja se akumulirana količina oborina te su krajem tjedna mogući grmljavinski pljuskovi.  Kada je riječ o roštiljanju, poruku je poslao i ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstva Krunoslav Capak: “Roštiljanje je dopušteno, ali treba paziti na distancu. Nije dopušteno okupljanje većeg broja ljudi. Još uvijek vrijedi odredba od pet. Od 11. će to biti 10”, kazao je.

Komentari