Lijepe vijesti! Nakon devet mjeseci borbe, mještani Knežije dobili su bitku za svoj park

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Na mjestu parka i prizemnice na Knežiji planirana je izgradnja osmerokatne stambeno-poslovne zgrada što zbog čega su se mještani tog područja digli na noge. Građani Knežije i cijelog Zagreba odlučno su rekli “ne” izgradnji zgrade na mjestu parka, naglašavajući da to  bitno narušava kvalitetu stanovanja.

Pokrenuta je i inicijativa “Knežija brani park“, a potpisi su se skupljali i za vrijeme godišnjih odmora u 2020. godini, a sve kako bi sačuvali zelenilo u svom kvartu. Inicijativa je danas objavila sretnu vijest da je park uspješno sačuvan.

OBRANILI SMO PARK! Danas smo zaprimili rješenje Ministarstva graditeljstva kojim se poništavaju Rješenje Ureda za…


Objavljuje Knežija brani parkUtorak, 5. siječnja 2021.

 

Obranili smo park! Danas smo zaprimili rješenje Ministarstva graditeljstva kojim se poništavaju Rješenje Ureda za prostorno uređenje Grada Zagreba i lokacijska dozvola za izgradnju u parku na Knežiji te se obustavlja postupak izdavanja lokacijske dozvole po zahtjevu trgovačkog društva Nova Knežija”, napisali su iz Inicijative.

“Ovo je pobjeda svih građana i građanki Knežije i Zagreba koji su u proteklih 9 mjeseci sudjelovali u akcijama sprečavanja izgradnje i tako izvršili pritisak na institucije i investitora koji je od gradnje u parku konačno i odustao”, dodali su te se osvrnuli na gradonačelnika Zagreba.

“Ipak, ne možemo ne primijetiti da je gradonačelnik Bandić u svom FB obraćanju početkom prosinca 2020. najavio da izgradnje u parku na Knežiji neće biti samo dan nakon što je investitor Kaić predao pisani zahtjev za obustavom postupka izdavanja lokacijske dozvole. Time se ispunilo Bandićevo cinično obećanje da će naći zamjensku lokaciju ili za zgradu, ili za park – odnosno, da će osigurati da privatni profit ostane neupitan čak i ako javni pritisak postane prevelik”, ustvrdili su i naglasili da neće odustati od praćenja novih projekata.

“Zato nećemo odustati od praćenja novih građevinskih projekata na već preizgrađenoj Knežiji. I iako je lokacijska dozvola za izgradnju u parku poništena, nećemo odustati od traženja odgovora na pitanje kada, kako i pod kojim okolnostima su dijelovi gradske parcele, odnosno našeg parka, ustupljeni privatniku Kaiću i o kojim se točno dijelovima parcele radi. Dokazali smo da udruženi možemo pobijediti – nastavljamo se boriti za Knežiju i Zagreb po mjeri građana, a ne privatnog profita!”, zaključili su.

Komentari