‘KU*VO, KRADEŠ OCA ČETVERO DJECE’ Lidericu Hoda za život teretili da je ovo vikala, oslobođena optužbi

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Hajdi Begović, glavna koordinatorica inicijative “Hod za život” oslobođena je optužbi da je verbalno i fizički napala Ingrid Dragičević. Zagrebačka poduzetnica također je oslobođena optužbi za uzvraćanje napada.

Begović su teretili da je 4. travnja 2020. godine u 16 sati napala Ingrid Dragičević na Šestinskom vijencu. Nakon događaja u prometu, navodilo se, napala je Ingrid riječima: “Ku*vo, kradeš oca četvero djece, dro*o, kako te nije sramota?”.

Prema policijskom izvješću, Begović je Dragičević uhvatila za kosu i počela ju vući iz automobila. također su je teretili da je triput ošamarila Dragičević, koja je pala kad joj je pokušala uzvratiti. Obje su se teretile da su se međusobno vrijeđale i nazivale pogrdnim imenima.

“Kada se ustala da bi udarila nogom u retrovizor vozila kojim je upravljala prvookrivljena, daljnji sukob spriječio je bivši suprug prvookrivljenice”, stoji u prekršajnom nalogu.


Obje okrivljenice branile su se šutnjom a jedini svjedok događaja iskoristio je zakonsko pravo i odbio svjedočiti protiv bliskog srodnika, prenosi 24sata. Sud nije uspio utvrditi što se točno dogodilo, pa su obje okrivljenice oslobođene optužbi.

“Temeljem tako provedenog dokaznog postupka sud je ostao u dvojbi što se točno dogodilo, odnosno nije nedvojbeno utvrdio da bi okrivljenice počinile prekršaj na način kako ih se tereti”, navela je sutkinja.

Komentari