KRŠENJE MJERA: Na sprovodima smije biti 25 ljudi, Bandiću stiže znatno više. Stožer se ne uzrujava

Izvor: Čitatelj

Nove epidemiološke mjere stupile su na snagu 1. ožujka, a među njima je odluka da na sprovodima može biti maksimalno 25 ljudi. Na sprovodu Milana Bandića, međutim, očekuje se znatno više.

Nove epidemiološke mjere objavljene su u Narodnim novinama, a odluka o sprovodima glasi:

“Na pogrebima, posljednjim ispraćajima i polaganjima urni može biti najviše 25 osoba, sućut ožalošćenima se ne smije izražavati bliskim kontaktom, a uprave groblja obvezne su nadzirati pridržavanje protuepidemijskih mjera.”

Osim sprovoda, zabranjuje se održavanje svih javnih događaja i okupljanja na kojima je prisutno više od 25 osoba na jednom mjestu, te sva javna okupljanja mogu trajati najduže do 22 sata. Obustavlja se i održavanje svadbi.


Iako je broj prisutnih na sprovodu ograničen na 25, na Mirogoju će biti samo 300 covid redara. I sam Stožer svjestan je da će se epidemiološke mjere vjerojatno kršiti.

“Virus nije šampion skoka u dalj, dakle ukoliko su te grupe ljudi udaljene daleko, ograđene određenim vrpcama ili već na određeni način, onda će sukladno epidemiološkim preporukama, organizator naći načina da zadovolji svu formu”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš za RTL.

Nameće se pitanje imaju li slična ograničenja smisla ukoliko ih se može jednostavno zaobići ili izravno kršiti u određenim situacijama, kao što je sprovod gradonačelnika.

Komentari