Kreće ‘Škola na trećem’! Hoće li svi učenici već za mjesec dana prijeći na online nastavu?

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatskaradiotelevizija (HRT)  će u ponedjeljak 14. rujna pokrenuti Školu na trećem preko koje će učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole svakodnevno moći pratiti školsko gradivo na HTV-u 3, izvijestili su u ponedjeljak s HRT-a.

Emisija za prvi razred emitirat će se od 8 do 9 sati, za drugi razred od 9 do 10, za treći razred od 10 do 11, a za četvrti razred od 11 do 12 sati. Sve emisije reprizirat će se isti dan poslijepodne na HTV-u 3, a bit će dostupne i na HRTi-ju te na YouTube kanalu Škola na trećem”, najavio je urednik Programskoga kanala Djeca i mladi HTV-a Anđelko Glibo. 

Pokretanje Škole na Trećem uslijedilo je nakon što je vlada zatražila od vodstva javne radiotelevizije ponovno uvođenje Škole na Trećem za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole, kako bi za svu djecu koja ne mogu pohađati redovnu nastavu i u slučaju proboja koronavirusa u hrvatske osnovne škole sve bilo spremno za novu školsku godinu prema konceptu “škole na daljinu”.

Među prosvjetnim djelatnicima već sad postoji bojazan kako će učenici do 4. razreda osnovne kroz mjesec dana prijeći na online nastavu kakvu smo imali za vrijeme lockdowna, odnosno kako neće odlaziti na nastavu u školu, što bi bio najgori mogući scenarij.


Komentari