KREĆE MASOVNO CIJEPLJENJE! Velesajam je uskoro spreman, evo koliko bi doza trebalo stići za Zagrepčane

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Dugo najavljivano masovno cijepljenje Hrvata, čini se, moglo bi napokon i postati stvarnost. Kako znamo već od ranije, na Zagrebačkom Velesajmu pripremaju se punktovi za masovno cijepljenje, no isti čekaju i nešto bolju distribuciju cjepiva. Ipak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), Krunoslav Capak uvjeren je da ćemo u travnju dobiti pola milijuna doza. Jedan dio te zalihe dakako odlazi i na Zagreb.

Iz tog razloga, punktovi za cijepljenje na Velesajmu bit će gotovi krajem tjedna, a kako doznaje Dnevnik.hr, masovno cijepljenje planirano je za 7. travnja, na Svjetski dan zdravlja.

Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, otkriva kako je u glavnom gradu ostalo još 7 tisuća starijih osoba koje nisu cijepljene, a njih grad, kako navodi Šostar, planira nastaviti cijepiti u liječničkim ordinacijama.

S druge strane, na Velesajmu se planiraju procijepiti oni koji spadaju u drugu fazu cijepljenja, odnosno oni mlađi od 65 godina.


Šostar dodaje kako će, kada se cijepe osobe iz ovog dijela populacije, na cijepljenje biti pozvani i oni koji su se prijavili kod liječnika opće prakse te oni koji su to učinili preko platforme cijepise.zdravlje.hr.

Otvaranjem punktova na Velesajmu, prestat će s radom 19 punktova koji trenutno djeluju.

Komentari