KORUPCIJA HARAČI I GROBLJEM? Bivša voditeljica Mirogoja ‘počastila’ kćeri sa dva neuređena grobna mjesta

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL, Ilustracija

Uhićeni šef Uprave Janafa Dragan Kovačević dio je novca odlučio uložiti i u grobno mjesto, ali ne bilo kakvo. Kupio je Kovačević počasno mjesto na Mirogoju, ni više ni manje nego u Aleji velikana. No, prema pisanju 24sata kupovina se odvila za manje novca nego što je uobičajeno te van uobičajene procedure. Sporna je i činjenica da netko za života i bez zasluga dobije mjesto u spomenutoj Aleji.

Iz Gradskog groblja za isti portal neslužbeno potvrđuju da su Kovačeviću dodijeljena čak dva grobna mjesta na jednoj parceli po cijeni između 200.000 i 300.000 kuna. Danas njihova vrijednost iznosi oko pola milijuna kuna.

No, tu priča ne staje. Portal 24sata otkriva da je Ljerka Ćosić, bivša voditeljica groblja, u posljednjih godinu i pol dana svog mandata odobrila i dodjelu dva neuređena grobna mjesta i to za svoju obitelj.

Riječ je o drugom polju znamenitih arkada te su ta mjesta prodana neuređena nakon što za njih nitko 10 godina nije plaćao naknadu. Čak 15 godina nitko nije ukopan. U travnju 2017. prvo grobno mjesto odobreno je Matiji Pajurinu, zetu Ljerke Ćosić. Njezina kći, Ana Ćosić Pajurin, ne spominje se kao korisnica. Iste godine u kolovozu odobreno je mjesto koje danas glasi na kćer Ivu Cotu i zeta Petra Cotu.


Komentari