KORONA NE ŠTEDI NI UČENIKE! Još jedna zagrebačka gimnazija prelazi na online nastavu

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

I zagrebačka VII. gimnazija od jučer do 4. studenog prelazi na nastavu na daljinu prema redovitom rasporedu u realnom vremenu.

“Temeljem naputka Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, a slijedom izrečenih mjera izolacije i samoizolacije dijelu učenika i nastavnika, Gradski ured za obrazovanje dao je suglasnost za organizaciju odgojno-obrazovnog rada u našoj školi prema Modelu C”, priopćila je ravnateljica Ivka Nevistić.

Inače, VII. gimnazija četvrta je zagrebačka srednja škola koja je u posljednjih tjedan dana prešla na online nastavu zbog pogoršanja epidemiološke situacije u samoj školi, odnosno zaraženih učenika ili nastavnika. MIOC je u nastavi na daljinu još od 13. listopada, a učenici bi se u školu trebali vratiti 27. listopada, piše Telegram.

Od ovoga je ponedjeljka, na dva tjedna, u online nastavu prešla Gimnazija Lucijana Vranjanina, a u utorak su i iz Poštanske i telekomunikacijske škole javili da će nastavu iduća dva tjedna održavati po C modelu. Sve je veći broj škola u Zagrebu koji prelazi na online nastavu zbog porasta broja zaraženih koronavirusom, no zamjenica ravnatelja HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin jučer je demantirala da će škole generalno prijeći na online nastavu.


“Mi smo i danas imali sastanak u MZO-u i dogovorili smo se da ostajemo pri strategiji da ostanemo pri nastavi u učionicama. Koliko god dugo je to moguće, nastava ostaje u učionicama. Škole su ipak mjesto gdje djeca trebaju biti i držimo se nastave u učionicama”, kazala je jučer.

 

Komentari