KONAČNO SU SE DOGOVORILI! Fuchs otkrio koji se razredi od ponedjeljka vraćaju u školske klupe

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Niži razredi osnovnih škola i maturanti ići od ponedjeljka u škole, a da će se ostali pridružiti u klupama ovisno o epidemiološkoj situaciji, potvrdio je u ponedjeljak ministar Radovan Fuchs nakon sastanka s premijerom Andrejom Plenkovićem i predstavnicima stožera civilne zaštite.

“Završni razredi će ići po pojačanim epidemiološkim mjerama, što znači da će se moći osigurati dovoljna distanca među učenicima, s obzirom na to da će razredi od 1. do 3. biti online. Početkom ovog polugodišta nećemo narušiti optimistične trendove u slici i incidenciji novozaraženih, za sada su te brojke dobre i ako se tako nastavi, mislim da bismo morali brzo vidjeti sve učeničke u školama. No zbog pažljivog pristupa idemo s ovakvom koncepcijom”, rekao je Fuchs.

Govora je bilo i o sigurnosti škola diljem metropole nakon potresa. Ministar obrazovanja je poručio da su u tijeku intenzivni razgovori s poglavarstvom te su se radovi na prijetećim dijelovima fasada pojačali.

“Uvjeravaju nas da će opasni dijelovi u centru biti sanirani. Gdje ne bude moguće, riješit će se s posebnim skelama ispod kojih se može sigurno prolaziti”, zaključuje.


Podsjećamo, pročelnik zagrebačkog gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić u utorak je rekao da smatra da su škole i vrtići u metropoli u “više nego dobrom stanju” te da razloga za paniku nema jer nakon potresa u ožujku uklonjena je šteta sa 161 od 175 oštećenih objekata.

 

 

Komentari