KONAČNO JE DOŠAO TAJ DAN! Otvaraju se terase kafića i restorana, sportaši mogu vježbati u zatvorenom

Foto: Zagreb.info

U Hrvatskoj u ponedjeljak popuštaju epidemiološke mjere. Otvaraju se terase kafića, a sportaši se mogu vratiti na treninge u dvoranama, no sve uz stroga ograničenja.

Kafići i restorani mogu usluživati goste na otvorenim terasama od 6 do 22 sata. Rad je dopušten samo na otvorenim dijelovima bez pleksiglasa i stakla, a nužan je razmak od 3 metra između stolova. U zatvorene dijelove moguće je ulaziti samo radi odlaska na toalet, a za to vrijeme je potrebno nositi masku. Iako je najprije najavljeno da glazba neće biti dopuštena, navodno će se ipak moći puštati, ali ne glasno. Službena potvrda Nacionalnog stožera o ovoj odluci se još čeka.

Osim dozvola za kafiće i restorane, došlo je i do nekih popuštanja za sportaše. Treniranje je omogućeno u zatvorenim prostorima, a za svakog sportaša potrebno je osigurati 20 kvadratnih metara prostora. Prostorije treba redovito provjetravati. Treninzi su mogući bez međusobnog kontakta, što znači da se sportovi poput boksa mogu trenirati isključivo za održavanje kondicije. Nakon svakog treninga potrebno je očistiti dvoranu i sve rekvizite, a masku je nužno nositi cijelo vrijeme, osim za vrijeme treninga. Preporučuje se da se svlačionice i tuševi ne koriste.

Otvaranjem terasa zadovoljni su u Nacionalnoj udruzi ugostitelja jer će dovesti do povećanja prihoda. Koliko, još nije poznato, a situacija će se vjerojatno iskristalizirati do kraja tjedna.


“Vjerujem da će biti jedan plus, a koliko u postotku vidjet ćemo kada prođe prvi tjedan. Vjerujem da neće sigurno sad ni prva dva dana odmah baš svi otvoriti, da će se to sve iskristalizirati do kraja tjedna i početka idućeg. Ugrubo, možda mogu izletjeti s brojkom 20 ili 30 posto, ali vidjet ćemo, rekla je predsjednica Nacionalne udruge ugostitelja Jelena Tabak za N1.

Komentari