Kaos u školama! Otkrivamo koliko se djece zarazilo od početka nastave, stotine su u samoizolaciji

Photo: Damir Spehar/PIXSELL

Pomoćnica pročelnika zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje, Iva Milardović Štimac, rekla je za Hrvatski radio da je na jučerašnji dan u svim vrtićima te osnovnim i srednjim školama u Zagrebu bilo zaraženo ukupno 49 djece i mladih te 21 djelatnik, a 447 djece i učenika te 54 djelatnika bilo je u samoizolaciji.

U vrtićima je zaraženo dvoje djece i osam djelatnika, a 121 dijete i 20 djelatnika je u samoizolaciji. U osnovnim školama zaraženo je 11 djece i šestero djelatnika, dok je 206 djece i 23 djelatnika u samoizolaciji, a u srednjim školama zaraženo je 36 djece i sedam djelatnika, dok ih je 120, odnosno 11 u samoizolaciji.

– Moram reći, kad gledamo ukupne brojke od 49 zaražene djece i mladih i 21 djelatnika, to u ukupnom zbroju Grada Zagreba – moramo znati da u ovoj školskoj godini u osnovnim i srednjim školama imamo otprilike 100.000 djece, u vrtićima nešto više od 30.000 – onda ta brojka 49 statistički ne izgleda loše, iako bismo mi voljeli da je ona sa svakim danom sve manja, rekla je Milardović Štimac.

Božica Žilić, predsjednica Sindikata obrazovanja, medija i kulture, rekla je kako su i prije korone apelirali da je broj djece u odgojnim grupama u vrtićima na jednog odgajatelja izuzetno velik.


“Korona nam je otežala rad s tim brojem puta tri, usudila bih se reći” dodala je.

Žilić je navela da bi u jasličnoj grupi trebalo biti 12 djece od 19 do 22 mjeseca, a u prosjeku ih je u velikim gradovima od 22 do 26.

“Želim da se svi drže mjera, ali u ovoj poziciji moram naglasiti da nam je izuzetno važna sigurnost i zdravlje radnika” istaknula je, prenosi HRT.

Sezona gripe usred pandemije COVID-a: Evo kako možete zaštiti svoju djecu od manjeg zla i ojačati im imunitet!

 

Komentari