KAKO TO? Djeci i dalje zabranjen trening na zagrebačkim bazenima, a građani se smiju brčkati

FOTO: sportskiobjekti.hr

Iako je mnoge razveselilo popuštanje mjera u sportu, te brojna djeca jedva čekaju da se treniranju vrate već sutra, trener plivanja i vaterpola u Zagrebu nam otkriva niz nelogičnosti koje se događaju na gradskim bazenima.

Podsjećamo, bazeni su otvoreni za građanstvo od danas, a trener nam otkriva kako je usprkos popuštanju mjera od strane nacionalnog Stožera civilne zaštite, Ustanova upravljanja sportskih objekata, trenera obavijestila kako treninzi djeci ipak neće biti omogućeni, već samo onima koji su dosad trenirali, što je trenera osobno šokiralo. Zbog navedenog je ponovno morao zvati roditelje kako bi im rekao da treninga, kojeg su djeca toliko željna, ipak neće biti.

Zagrebački trener nam otkriva kako je dosad imao organizirane treninge putem Zooma, no da je svjestan da djeci nedostaje druženje, rekreacija, natjecanje i sve ono što sport donosi ljudima. Pita se kako gradski bazeni mogu donositi odluku mimo Stožera, kao i kako to da građani smiju rekreativno odlaziti na plivanje, a djeca koja treniraju ne.

“Bazen ide kontra Stožera i ne dopušta nam da se djeca 1. veljače vrate na bazene, a već danas su pustili građanstvo. U mailu su nam priopćili kako su navedenu odluku donijeli jer je zabranjeno tuširanje i presvlačenje u istoj prostoriji. S druge strane, u obavijesti za građanstvo, stoji da se građani obavezno moraju tuširati prije ulaska na bazen. Isto tako, građanstvo se mora presvući prije ulaska u bazen, a to sigurno neće učini negdje vani. Dakle, ova odluka Ustanove nema veze s vezom”, kaže nam trener.


Ističe i kako su se dosad uvijek držali mjera, no ne krije ljutnju jer drugi gradovi kreću s treninzima, a Zagreb ne. Opravdanog razloga nema, jer Ustanova sportskih objekata nije zadužena za donošenje mjera, već Stožer.

Roditelji djece plivača osnovali su i Facebook grupu, svjesni važnosti sporta, te kako bi se  pokušali izboriti za pravo da se i u doba korone svim plivačima omogući nastavak treninga i povratak u bazene. Uporni roditelji nastoje od Ustanove dobiti odgovor, no bez rezultata.

Upit smo poslali i mi, no još uvijek odgovora nema.

Komentari