JESU LI PRIPREME KAUBOJA ZA SP ZAISTA BILE USPJEŠNE? Evo što smo zanimljivo detektirali kod Hrvatske

Drugi je dan HEP Croatia Cupa, prijateljskog turnira, te zadnje pripremne utakmice prije odlaska u München na Svjetsko prvenstvo.

Nakon Crne Gore, na red je došla i susjedna Italija. Sama po sebi kao reprezentacija nije jaka te, isto kao i Crna Gora, nije izborila prolazak na SP.

Malo tko je očekivao da će se Talijani ovako dobro držati jer podrazumijevalo se da će ovo biti veoma lagano. Razlika u kvaliteti bila je vidljiva odmah na početku kada su vodili 3-0. Marin Šego je obranio sva tri zicera Italije i ugodno iznenadio sve prisutne.

A onda hladan tuš! Ubrzo su popularni Kauboji došli na dva razlike i bilo je očito da nije to ona Hrvatska koju su svi očekivali vidjeti. Červar je nakon prvog time out-a promijenio kompletnu vanjsku liniju, ali nije puno popravilo situaciju.


Dogodila se ista stvar kao kod Crnogoraca. Prvo poluvrijeme Hrvatska je odigrala sterilno – bez pravih rješenja, bez dominacije i kontrole, bez prave kontre i polukontre, uz dosta muke i nekoordiniranosti u obrani…

Bilo je previše oscilacija, no u drugom poluvremenu se situacija malo promijenila i došao je preokret kao kod Crnogoraca. Na gol je stao Filip Ivić i branio izvanserijski, što je zapravo i ‘highlight’ ove utakmice jer smo razbranili oba vratara. Sam primjer Ivićeve izvrnosti je jedna minijatura iz drugog poluvremena kada je upisao dvostruku obranu, skinuvši dva zicera za redom Talijanima. Pokazao je da, bez obzira na to što Alilović više nije prisutan u reprezentaciji, možemo računati na njega, a utakmicu je završio s ukupno 11 obrana.

Izvrsna je vijest s priprema to što se konačno vratio, vanjski igrač koji nedostaje, Luka Stepančić. Luka je upisao 7/7 golova, a pred kraj je promašio dvije lopte od kojih je jednu obranio talijanski vratar Domenico Ebner, a druga je otišla pored gola. Stepančić je malo prestrašio navijače jer je morao izaći, ali nije u pitanju ozlijeda, već samo grč. Kasnije je rekao kako je to samo zbog umora jer su u posljednjih nekoliko dana imali i po tri treninga dnevno.

U zadnjih 10 minuta sve se okrenulo – i rezultatski i u obrani, kao i u napadu. Odigrano je nekoliko efektivnih kontri i polukontri i utakmica završava rezultatom 28:20 u korist Kauboja. Tih posljednjih minuta tek se počeka nazirati Hrvatska kakvu bi svi željeli vidjeti u Munchenu.

“Malo se čuvamo. Gledamo da se ne povrijedimo. Znamo što nas čeka, znamo da moramo igrati jače, znamo da nam je Island jak protivnik”, rekao je izbornik Lino Červar nakon pobjede.

Luka Stepančić rekao je kako su testirali neke obrane koje izbornik ima u glavi. “Veseli me da smo obje utakmice pobijedili s velikom razlikom.”

Hrvatska za nekoliko dana putuje prema Münchenu gdje će se boriti za naslov Svjetskog prvaka. Prije toga, Červar mora donijeti tešku odluku i smanjiti popis igrača s 21 na njih 16. Kaže da zna točno koje će otpisati, a nadati se možemo da će donijeti razboritu odluku.

Prvu utakmicu Hrvatsku očekuje 11. siječnja kada će se Kauboji susresti sa Islandom.

Komentari