Jela i pila u restoranima usprkos mjerama! Sanitarna inspektorica iskoristila svoju poziciju, dijelila i bizarne savjete

Foto: Screenshot MUPRH

Iako je ona trebala biti glas pravde, sanitarna inspektorica odlučila je iskoristiti svoju poziciju. Umjesto da prijavljuje restorane i kafiće u kojima je tvrđeno kršenje mjera, 57-godišnja inspektorica B.P. je odlučila iskoristiti usluge lokala, te se dobro najela, doznaje Telegram.

Bistro Passage u Kranjčevićevoj ulici radio je 1. veljače usprkos zabrani rada ugostiteljskih objekata. USKOK tvrdi da su u tom trenutku tamo bili i gosti, a usluge bistroa koristila je i inspektorica koja Passage zbog navedenog nije prijavila. Vlasnik objekta tvrdi da se radilo o privatnom okupljanju.

Inspektorica je svoju poziciju iskoristila i u kafiću Diana na Radničkoj cesti, 9. veljače. Iako je kafić radio, B.P. nije podnijela prijavu te je tamo konzumirala piće.

Jela je i u restoranu La nostra casa u Ulici kneza Mislava. 10. veljače inspektorica se nalazila u restoranu, dobro se najela, a prijavu “zaboravila” podnijeti.


Uhićena inspektorica davala je i savjete vlasnicima lokala kako da izbjegnu sankcioniranje ako krše mjere.

Kako se doznaje, B.P. im je sugerirala da stave oznaku “Radovi u tijeku” na svoj objekt. U slučaju da im netko od njezinih kolega dođe u nadzor, neka kažu da se radi o radnicima koji obavljaju građevinske radove, a ne o gostima. Tko bi u to povjerovao nećemo doznati.

Sanitarnoj inspektorici je određen istražni zatvor kako ne bi ponovila kazneno koje joj se stavlja na teret.

Komentari