Jadranka Kosor nema dobre vijesti za Tomaševića! Dotaknula se i Filipovića: ‘On je jedan je od slabijih kandidata u povijesti stranke’

Foto: commons.wikimedia.org

Bivša premijerka Jadranka Kosor u emisiji “Novi dan” N1 televizije komentirala je djelovanje vladajućih po pitanju koronavirusa, kao i aktualna događanja na političkoj sceni.

Istaknula je da bi ova godina mogla biti još teža od 2020., a “što su mnogi najavljivali, da se čeka svjetlo na kraju tunela – tunelu nema kraja”. Dodaje i da smo kao država pokleknuli po pitanju naručivanja cjepiva, no krivi i Europsku uniju i tvrdi da je ovo najgore vodstvo od osnutka EU-a”, dodala je.

Komentirala je i cijepljenje Plenkovića, Jandrokovića i Beroša cjepivom AstraZenece.

“Trojka koja se cijepila pozvala je na cijepljenje one kojima je cjepivo nedostupno. Sve te propagandne akcije su ništa, sve dok cijepljenje ne bude masovno i dostupno svima koji to žele”, kaže Kosor i ističe da ju zabrinjava što se i dosta medicinskog osoblja i građana ne želi cijepiti.


Kada je riječ o lokalnim izborima, Kosor naglašava da se radi o specifičnim izborima, te da je u Zagrebu sve moguće, pa i da čelnik platforme Možemo! Tomislav Tomašević izgubi izbore.

Komentirala je i kandidata HDZ-a Davora Filipovića kazavši da je on “jedan je od slabijih što se tiče povijesti stranke, ali sigurno će, za glasače i članove HDZ-a, biti važno što pokazuje silnu volju i entuzijazam”, no smatra Kosor da on ne može pobijediti.

Kada je riječ o aktualnoj raspravi između predsjednika Zorana Milanovića i čelnika SDSS-a Milorada Pupovca, Kosor ističe da joj to nije osobito simpatično, a pita se i zašto je Pupovac objavio samo dio poruka. Tvrdi i da njih dvojica imaju dugu prošlost odnosa – i političkih i osobnih i ljudskih.

“Nikad se time u politici nisam služila, to zamućuje vodu. Od tih par stabala više nećemo vidjeti šumu, koja gori…  Slažem se s Milanovićem da treba početi nešto raditi. Dobro je rekao da ribu treba čistiti od glave – Predsjednik Vrhovnog suda je važna osoba, on može diktirati smjer i tempo”, zaključuje.

Komentari