Istok i zapad grada u istim problemima svako jutro: ‘Riješite problem s vlakovima!’

Foto: Facebook/ HŽ

Linija koja polazi u 7:08 ujutro iz Vrapča redovito ode bez dijela putnika, ali ne zato što su zakasnili, nego jednostavno nisu stali.

“I opet ista stvar, sad moram čekati idući. Lako za mene, ali treba objasniti šefu da kasnim jer se nisam uspjela ugurati” kazala je Mirjana Bilić za Večernji.

Putnici prepričavaju kako vlak redovito na tu stanicu stigne već krcat pa se uspiju ukrcati samo najratoborniji, dok ostalima preostaje čekati idući koji pak redovito kasni.

Iste probleme muče i putnike koji stižu u središte grada iz smjera Dugog Sela. Linije koje na stanicu u Sesvetama dođu u 6:47 i 7:23 redovito su krcate, a na stanicama koje slijede, Čulinec i Trnava, rijetko tko izlazi pa nastupaju borbe. Nerijetko su pojedinci toliko agresivni da izguraju putnike koji su ranije već ušli.


“Iz vlaka koji kreće u 7:23 iz Sesveta sam ispala na Maksimiru”, kaže Nikolina, jedna od svakodnevnih putnica.

Većina putnika smatra da je problem premali kapacitet. Potrebni su, kažu, veći vlakovi kako bi svi putnici stali, i to ne samo stali, nego i kako bi se osjećali ugodno bez stiskanja s nepoznatim ljudima u zagušljivim vlakovima.

Komentari