Ispred KBC-a Zagreb počelo je podizanje vojnih šatora. Evo čemu će služiti…

“U cilju pružanja pomoći lokalnoj zajednici i institucijama civilnog društva u borbi protiv suzbijanja epidemije koranavirusa SARS-CoV-2 pripadnici Zapovjedništva za potporu u petak, 9. listopada 2020. godine pružaju potporu Kliničkom bolničkom centru Zagreb (KBC Zagreb) postavljanjem tri grijana šatora iz Ekspedicijskog kampa“, izvijestili su danas iz MORH-a.

Šatori će služiti za potrebe obavljanja trijažnih postupaka za vrijeme trajanja pandemije koronavirusa. Za potrebe ove zadaće Zapovjedništvo za potporu angažiralo je dvadeset pripadnika Bojne za opću logističku potporu Zapovjedništva za potporu s terenskom vojnom opremom (dva šlepera, viličar i dva kombija).

zapovjednica Satnije za usluge Bojne za opću logističku potporu Zapovjedništva za potporu Hrvatske vojske poručnica Barbara Lenkić podsjetila je kako je Hrvatska vojska, pored Kliničkog bolničkog centra Zagreb, dosad postavila vojne šatore ispred Kliničke bolnice Dubrava – Zagreb, Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice – Zagreb, Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević – Zagreb, Opće bolnice Šibenik, Opće bolnice Zadar i Kliničkog bolničkog centra Split, podsjećaju iz MORH-a.

Poručnica Lenkić iskoristila je ovu prigodu kako bi poručila građanima da budu odgovorni te da nose maske. Bojna za opću logističku potporu je postrojba Zapovjedništva za potporu zadužena za provedbu logističke potpore u terenskim uvjetima kroz provođenje ključnih funkcija, aktivnosti i zadaća potrebnih za održivost elemenata snaga Hrvatske vojske u provedbi operacija.


Komentari