‘IMAM KOLINJE, DAJTE PROPUSNICU’: Nije ni čudo što je odbijeno toliko zahtjeva kad su građani tražili ovakve stvari

Foto: Goran Sebelic / CROPIX

U Ravnateljstvu Civilne zaštite govore da ih u obradi zahtjeva za propusnice prilično usporavaju bespotrebni zahtjevi.

Više od sto tisuća zahtjeva za odlazak u druge županije podnijeli su do srijede građani stožerima Civilne zaštite diljem zemlje, a oko pola ih je odbijeno.

Točnije, do 10 sati u srijedu je podneseno 96.955 zahtjeva za e-propusnice, 35.751 zahtjev je odbijen, a 19.708 zahtjeva još je bilo u obradi, izvijestio je na sjednici Vlade ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

‘Moram priznati da sam brojne zahtjeve dobio od onih koji moraju odnijeti sušiti meso. Imam i jedan zahtjev da je sutra kolinje i da bi sutra trebalo ići po meso. Bezbroj je takvih zahtjeva. Imamo i mlađu osobu koja nas je zvala jer mora brinuti o 55-godišnjem ocu. Jako je puno takvih’, kaže Davor Spevec iz Ravnateljstva za Jutarnji.


Puno je i onih koji traže propusnice zbog plaćenih aranžmana, nerijetko su račune za smještaj izdale tetke i prijatelji koji imaju apartmane, a ima i onih koji nemaju ni račun.

Do danas ujutro Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije zaprimio je 9900 zahtjeva za e-propusnice. Pola od toga je odbijeno, izvijestili su iz Stožera. Kako napominju, najveći problem djelatnicima Stožera čine nepotpuni zahtjevi upućeni e-mailom.

Komentari