IMAJU BAŠ VELIKO SRCE Odrade noćnu smjenu na intenzivnoj pa na slobodne dane odu pomagati u Glinu

Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL, Ilustracija

Kao da im nije dovoljno naporno raditi u bolnici brinući se o pacijentima, medicinske sestre i tehničari iz KB Dubrava u slobodno vrijeme volontiraju i pomažu unesrećenima u potresu.

U KB Dubrava u rekordnom roku prikupljeno je i donirano sljedeće: popluni, odjeća (za djecu i odrasle), hrana (kruh, mlijeko, voda, konzervirana hrana), hrana za kućne ljubimce, pelene za djecu, igračke, kišobrani, ručnici, posteljina, stvari za osobnu higijenu, toaletni papir, papirnati ručnici, vreće za smeće. Sve što nije podijeljeno na terenu predano je Drvnom centru Glina, prihvatilištu za stradale, koje će izvršiti daljnju distribuciju.

“Osobito smo ponosni na naše medicinske sestre i tehničare koji za vrijeme svojih slobodnih dana volontiraju i pomažu u radu bolnicama pogođenima potresom”, poručuju iz KB Dubrava.

“To su sestre koje su kod kuće ostavile vlastite obitelji da bi otišle pomoći nesretnim ljudima u Glini. Jako sam ponosan na njih, i zahvalan što imam priliku voditi ih, ali im i služiti kao ravnatelj”, rekao je v.d. ravnatelja bolnice primarijus Ivica Lukšić za 24sata.


Sestra Danijela Kralj i još nekoliko sestara s intenzivne imaju dva slobodna dana, no iz noćne smjene otišle su pomagati u Glinu.

“Sestra Danijela Kralj i još nekoliko sestara iz intenzivne imaju dva slobodna dana, no iz noćne su smjene otišle u Glinu pomagati radeći u njihovoj bolnici. Zato ih sve želim poimence nabrojati – osim sestre Kralj, to su Sanja Šimunaci, Stella Ramić, Matea Faltak i Monika Jujnović, koja je ovamo k nama u Dubravu došla raditi prije mjesec dana. Danijela Kralj je sve organizirala s kolegicom iz stožera u Glini“, rekao je Lukšić.

Komentari