Ide li Zoran Mamić iza rešetaka? Danas se mora javiti u zagrebački zatvor radi izdržavanja kazne

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Iako već neko vrijeme boravi u Bosni i Hercegovini, Zoran Mamić bi se danas 10. svibnja trebao javiti u zagrebački zatvor radi izdržavanja kazne. Isto vrijedi i za bivšeg poreznika Milana Pernara.

Ovu odluku, sutkinja izvršenja kazne zatvora zagrebačkog Županijskog suda donijela je prije dva tjedna.

Povodom toga, bivši trener Dinama poslao je zamolbu da kaznu izvršava u BIH, a njegov odvjetnik Ivan Stanić za 24sata je otkrio kako još uvijek nisu doznali što je odlučeno te čekaju da se zamolba riješi. Iako Mamić ima u susjednoj zemlji državljanstvo, sutkinja je dala neobvezujuće, ali negativno mišljenje o molbi. Navela je da Zoran Mamić svu imovinu ima u Zagrebu, a i rođen je u glavnom gradu te je tamo i živio. Isto je izvijestilo i Ministarstvo pravosuđa.

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Također, Županijski sud u Zagrebu je utvrdio kako iz priložene dokumentacije (osobnih i javno dostupnih podataka, molbe) proizlazi da nisu ispunjene zakonske pretpostavke za slanjem zamolbe nadležnom tijelu u BIH i preuzimanjem izvršenja kazne.


Ako se ne pojavi, za Mamićem će se raspisati tjeralica i europski uhidbeni nalog, a za to je nadležan osječki Županijski sud.

Podsjetimo, nedugo nakon presude, bivši trener Dinama kazao je da se ne osjeća krivim, ali da poštuje odluku suda te da je iste večeri odstupio s mjesta trenera i sportskog direktora.

“Naravno da slijedi pravna borba. Sada slijedi ona procedura koja je regularna ne samo za mene nego za sve ljude koji se nađu u takvoj situaciji i čekamo daljnje korake što bude. Što odluče i kako odluče, tako će i biti”, rekao je tada Mamić i dodavši da će kaznu odslužiti te da poslije toga želi normalno živjeti. Hoće li to uistinu biti tako, doznat ćemo tijekom dana.

Komentari