HRVATI POSTALI KREATIVNI! Evo kako ste do sad pokušali doći do propusnica i što vas je razotkrilo

Foto: Goran Sebelic / CROPIX

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova i Šef civilne zaštite Damir Trut u razgovoru za N1 kazao je kako je do 10 sati danas zaprimljeno 54.000 zahtjeva za propusnice.

“Od tih 54.000 obrađeno je 60 posto, a od toga je odobreno 40 posto, dok je 60 posto odbijeno”, kazao nam je Trut.

Najviše se zahtjeva odnosi na odlazak na i s radnog mjesta, oko 80 posto, kaže nam sugovornik. Dio zahtjeva odnosi se na odlazak liječniku, na operaciju… u drugu županiju. Dio, dakako, ide na ostale zahtjeve.

Kako teče proces za one koji su uplatili hotelski smještaj?


“Takve propusnice odobrava Ravnateljstvo civilne zaštite. Primili smo oko 4.000 takvih zahtjeva, iz posebnih kategorija, ne samo hotelski smještaj… Te zahtjeve restriktivno pregledavamo, moraju biti dobro dokumentirani. Ako govorimo o hotelskom smještaju, treba priložiti potvrdu o plaćenom smještaju. No, ako postoji sumnja u fiktivni račun, on se dodatno provjerava”, kaže Trut i dodaje da je već bilo takvih slučajeva.

“Kad netko navede da je platio sobu za 10 eura, to nije cijena adekvatna tržištu, vjerojatno je fiktivan račun”, kaže Trut.

Šef civilne zaštite dalje kaže kako na obradi zahtjeva radi oko 500 ljudi te da za zahtjev koji je jednostavan treba 2-3 minute, no da za one zahtjevnije i one upućene mailom, treba nešto više vremena.

Pozvao je sve koji trebaju propusnicu da pročitaju najčešća pitanja i odgovore te da ne opterećuju sustav ako nema potrebe.

Komentari