Holding odgovorio stanovnicima Črnomerca: ’Rješenje nije trajno’

Foto: Ilustracija

Na prosvjed oko 150 stanovnika zagrebačkog Črnomerca protiv postavljenog mobilnog reciklažnog dvorišta kojima je podršku dao i HSLS koji smatra da lokacija ne ispunjava minimalne tehničke uvjete i traži od Gradske uprave da provede hitnu javnu raspravu.

Sada je pak odgovorio i Zagrebački Holding kako javlja Radio Sljeme.

“Zagrebački holding d.o.o. podružnica Čistoća postavila je mobilno reciklažno dvorište, u Ulici Črnomerec, na prijedlog Vijeća gradske četvrti Črnomerec, na jedinu odgovarajuću lokaciju za ovu namjenu. Svaka gradska četvrt zakonskom je obvezom nužna osigurati barem jedno reciklažno dvorište na svom području. Ova lokacija nije trajno rješenje i gradska četvrt Črnomerec rješava imovinsko – pravne odnose za lokaciju na kojoj će se izgraditi tajno, fiksno reciklažno dvorište”, naveli su.

“Na rad ovog privremenog mobilnog reciklažnog dvorišta u Ulici Črnomerec Čistoća će obratiti posebnu pažnju. Kolni ulaz bit će izmješten južnije, što udaljenije od autobusne stanice. Radno vrijeme mobilnog reciklažnog dvorišta biti će usklađeno s radnim vremenom Osnovne škole Medvedgrad, te će dvorište započinjati s radom u 8:30 sati”, dodaju.


Komentari