HITNA POMOĆ DOBILA NOVA VOZILA IZ EU FONDOVA! ‘Značajno smo povećali kvalitetu usluge hitne medicine’

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije danas je dobio dva nova vozila hitne medicinske pomoći, dva defibrilatora i dva vježbovna defilbrilatora u sklopu EU projekta prekogranične suradnje “Utrka za život – RACE”.

Dva vozila uručena su ispred Doma zdravlja Velika Gorica te će jedno i ostati na toj adresi dok će drugo biti usmjereno u Zaprešić.

“Sretan sam što se okupljamo oko ovog projekta prekogranične suradnje koji je suradnja Zavoda za hitnu medicinu, Doma zdravlja iz Mostara i Zavoda za hitnu medicinu Crne Gore. Uz vozila u ovom projektu je izuzetno bitna i edukacija koja će se provoditi, a to je kako zajednički, u prekograničnoj suradnji djelovati kod velikih nesreća i nepogoda.”, govori Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije za VGonline.

Projekt vrijedan oko sedam milijuna kuna od čega je Zavod dobio oko dva milijuna kuna. Partneri su osigurali oko 15% financiranja, dok je 85% osigurano od strane Europskih fondova.


Zavod je ovom prilikom dobio dva nova vozila hitne pomoći. “Zagrebačka županija niz godina ulaže značajna sredstva za obnovu voznog parka. Od 2014. godine do danas smo nabavili 64 vozila, a danas pridružujemo još dva. Time smo značajno povećali kvalitetu usluge hitne medicine Zagrebačke županije. Izdvajaju se i dodatna sredstva za financiranje timova.”, zaključuje Kožić.

 

Komentari