HEROJSKI ČIN ZAGREBAČKOG POLICAJCA: S petog kata goruće zgrade iznio teško pokretnu staricu

YOUTUBE/Screenshot

U požaru koji je izbio na drugom katu stana na Volovčici u ponedjeljak nešto prije 21 sata, podsjetimo, smrtno je stradao jedan od najpoznatijih hrvatskih povjesničara umjetnosti, profesor Đuro Vanđura (60).

Sigurno bi došlo i do veće tragedije da se u blizini izbijanja požara nisu našla dva policajca. Ivica Ljubić, kontakt policajac IV Policijske postaje Maksimir, utrčao je tada u zgradu punu dima i s petog kata bez lifta iznio teško pokretnu staricu. Pritom se i sam nadisao dima zbog čega je završio na obradi u bolnici Jordanovac, no već dan nakon herojskog čina bio je na svom radnom mjestu, piše Jutarnji.

“Kolega Marko Vukobratović i ja bili smo u ophodnji, patrolirali smo u civilu, kada je on primijetio da se iz jedne zgrade ozbiljno dimi. Počeli smo trčati prema zgradi i vidjeli da jedan muškarac izlazi iz nje. Pozvonili smo na sve portafone, te ušli u zgradu i počeli lupati po vratima, od kata do kata, a paralelno smo radio-vezom pozvali pomoć vatrogasaca”, ispričao je.


Ivica se stubištem uspeo sve do petog kata, lupajući po svim vratima, a na petom katu nitko mu nije odgovarao.

“Gore je već bio jako gust dim, toliko da nisam vidio niti rukohvat. Jedva sam disao. Tada se začula eksplozija, od topline su popucala stakla na stanu. Počeo sam se spuštati prema dolje, a onda sam čuo da netko viče kako je u zgradi teško pokretna starica. Viknuo sam da mi samo kažu na kojem katu, a kad sam čuo da je na petom, vratio sam se gore. Tek iz trećeg pokušaja otvorila mi je starica i počeo sam joj vikati da je požar i da moramo hitno van iz zgrade. Ona mi je rekla da ne može hodati po stepenicama”, ispričao je za Jutarnji list.

Komentari