Grad i Crveni križ pomažu beskućnicima u ovim hladnim vremenima: Osigurali su im dodatni smještaj, a organizirali su i prijevoz

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb, Prihvatilištem za beskućnike i Ustanovom „Dobri
dom“ Grada Zagreba skrbi za najsiromašnije sugrađane, beskućnike.

Kako je najavljeno izrazito hladno vrijeme, a u cilju zaštite od hladnoće, u suradnji s
Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb, u razdoblju od 15.01. do 25.01.2021. organiziran je dodatni privremeni smještaj za osobe koje borave na otvorenom i nemaju mogućnost drugog odgovarajućeg smještaja.

Odlazak na smještaj osigurava se organiziranim prijevozom. Polasci autobusa s
Glavnog kolodvora Zagreb u Prihvatilište Gradskog društva Crvenog križa Zagreb u Velikoj
Kosnici su:

petak 15.01.2021. 18 sati
subota 16.01.2021. 18 sati
nedjelja 17.01.2021. 18 sati
ponedjeljak 18.01.2021. 18 sati.


Osobe obuhvaćene smještajem za vrijeme ekstremnih zimskih uvjeta neće ostati bez prava koja ostvaruju u sustavu socijalne skrbi, odnosno pravo na zajamčenu minimalnu naknadu neće se obustaviti. Zbog trenutne epidemiološke situacije sve osobe koje dolaze na smještaj testirat će se na koronavirus kako bi se širenje zaraze svelo na najmanju moguću mjeru, te iz tog razloga nije moguć svakodnevni odlazak i povratak u Prihvatilište za beskućnike.

Isto tako, u suradnji s Ustanovom „Dobri dom“ Grada Zagreba, a kako bi se osigurao
dodatni prostor za zaštitu od hladnoće za osobe bez primjerenog smještaja u periodu od 14.1. do 25.1.2021. pruža se mogućnost boravka u prostorijama blagovaonice pučke kuhinje na lokaciji Branimirova 35, Zagreb. U navedenom razdoblju boravak će biti omogućen u vremenu od 19,00 do 07,00 sati.

Napominju kako je redovni smještaj za beskućnike osiguran u suradnji sa Gradskim
društvom Crvenog križa Zagreb i Caritasom Zagrebačke nadbiskupije te se sve osobe u
potrebi za smještajem mogu obratiti nadležnom Centru za socijalnu skrb kako bi se pokrenuo postupak privremenog smještaja.

Komentari