GOTOVO NEVJERICA U KB DUBRAVA! Cijepilo se 35 heroja: ‘Vlada veliki optimizam’

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

“Danas je cijepljeno 35 djelatnika KB Dubrava i definitivno je to jedan veliki dan. Početak nove perspektive u borbi protiv pandemije Covida-19″, rekao je u nedjelju zamjenik ravnatelja ravnatelj KB Dubrava Ivica Lukšić za RTL Danas.

Vlada veliki optimizam, gotovo nevjerica da smo tako brzo došli do cjepiva. Mi smo od početka pandemije, naši djelatnici su aktivni i uključeni na najdirektniji mogući način u liječenje protiv bolesti Covid-19. Ovdje vlada veliki optimizam”, rekao je te dodao kako se više od 70 posto njihovih djelatnika prijavilo za cijepljenje.

“To je vrlo zadovoljavajući rezultat, budući da je dio djelatnika prebolio Covid i za njih zapravo nije preporučeno cijepljenje u prvoj fazi”, tvrdi.

Ipak, pritisak na bolnice, govori, neće tek tako popustiti.


“I danas imamo 460 bolesnika u bolnici, 70 na respiratoru, velika većina na kisiku”, rekao je pa otkrio kako najmlađi pacijent u bolnici ima 32 godine.

“Zadnjih tjedana i mjeseci vidimo da su prisutne teže kliničke slike i nažalost to se s cijepljenjem neće promijeniti”, tvrdi.

Smatra da će u budućnosti jedan od fokusa biti kako se nositi sa stresom s kojim se liječnici i medicinsko osoblje susreću u liječenju bolesnika oboljelih koronavirusom. “Mi smo u bolnici navikli na smrt, ali veliki broj smrti svaki dan stvara osjećaj da nismo dovoljno dobri i uspješni u tome, ma koliko razlozi za to bili medicinski utemeljeni i opravdani”, zaključuje.

 

Komentari