GOTOVO JE! Od ponoći policija vreba na 16 punktova, jao li ga vama ako nemate propusnice

Photo:Damir Spehar/PIXSELL, Ilustracija

Bez propusnice od utorka u ponoć više nema napuštanja prebivališta. Odluku Stožera kontrolirat će zagrebačka policija koja večeras diže kontrolne punktove na 16 lokacija, od kojih će jedan biti i na naplatnoj postaji Lučko.

No, podsjećamo, propusnica vam neće biti potrebna za kretanje između Zagreba i Zagrebačke županije.

”Policija od prvog dana kada je proglašena pandemija daje veliki doprinos u borbi protiv koronavirusa na način da dosljedno provodi sve odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite RH”, rekao je za RTL načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić.

“Shodno tome i večeras u ponoć, stupa na snagu odluka Nacionalnog stožera vezana uz zabranu napuštanja mjesta prebivališta, odnosno stalnog boravka i mi smo shodno tome napravili temeljite pripreme”, dodao je Rašić.


Građani koje žive na granici županija ili imaju neku drugu specifičnu situaciju moraju se obratiti županijskom Stožeru gdje imaju prebivalište, dodao je Rašić.

”Osnovna zadaća i poruka ove odluke je da prije svega svi oni koji nemaju prijeku potrebu najbolje da ostanu u svom mjestu prebivališta, u svom mjestu boravka. A oni koji moraju radi posla i radi neodgodive obaveze napuštati svoje mjesto prebivališta, da prije toga od županijskih Stožera ishoduju e-propusnicu kako bi nama olakšali naš posao”, poručio je Rašić.

Policija će, najavio je, kontrolirati i autobuse i vlakove. Oni koji nemaju propusnicu morat će se vratiti u svoje mjesto prebivališta.

”Nadzirat će se ne samo željeznički promet nego i zračni i to prije svega kroz redovnu službu. Bit će pojačana prisutnost policijskih službenika na željezničkim kolodvorima, na željezničkim stanicama, a i u zoni zračne luke”, rekao je Rašić.

 

Komentari