GDJE JE ZAPELO? Okretište Mihaljevac i dalje zapušteno, shvatili da će uštedjeti obavi li ZET dio posla

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Prije više od godinu dana najavljena je rekonstrukcija derutnog okretišta na Mihaljevcu. Stanovnici tog kvarta ponadali su se kako će konačno tramvaje i autobuse moći čekati u normalnim uvjetima, a predstavnici te četvrti već su počeli planirati koje bi dodatne sadržaje ondje postavili. No okretište je i dalje zapušteno, a prethodno su poništena dva natječaja.

“S ciljem smanjenja ukupnih troškova vezanih uz rekonstrukciju okretišta na Mihaljevcu, koristit ćemo i staviti na raspolaganje vlastite resurse budući da je tvrtka ZET certificirana za zavarivanje. Zato će se samostalno obaviti zavarivanje te na taj način smanjiti troškovi”, rekli su iz ZET-a za Večernji list. Dodali su kako neke od probnih materijala neće ni trebati nabavljati jer ih već imaju u skladištu.

Objašnjavaju kako je natječaj poništen jer troškovnike nabave treba prilagoditi ovoj situaciji.

“Bit će ponovljen kada se troškovnici pripreme sukladno navedenom, a početak radova očekuje se tijekom 2021. godine”, poručili su iz ZET-a.


Podsjetimo, prvi natječaj za izvođača radova raspisan je u kolovozu prošle godine. Poništili su ga jer su obje pristigle ponude bile više od procijenjenih 13 milijuna kuna.

Drugi natječaj potom je raspisan u prosincu. On je potom poništen zbog tehničkih razloga. Za Večernji list su iz ZET-a poručili kako su shvatili da cijeli posao može stajati puno manje novca obave li samo radove na tramvajskoj pruzi i naponskim vodovima.

Komentari