(FOTO) VATROGASCI U CENTRU GRADA: Sigurnost građana je najvažnija, zato su se ovi heroji smjesta primili posla!

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

U Zagrebu je već počela sanacija šteta od potresa koji je središnju Hrvatsku pogodio u ponedjeljak u 6.28 sati ujutro.

Podsjećamo, epicentar potresa jačine 5,1 po Richteru je bio nedaleko od Siska, a upravo je taj grad, zajedno s obližnjom Petrinjom, pretrpio veliku štetu.

Vatrogasci u Domjanićevoj ulici u Zagrebu su skidali crijep kako ne bi pao na prolaznike, a narednih dana će se vidjeti prava šteta koja je nastala.

Premijer Andrej Plenković i predsjednik Zoran Milanović posjetili su Sisak i Petrinju. U šetnji gradom, zajednički su pregledali štetu te razgovarali s građanima.


Na sreću ozlijeđenih nema, što su potvrdili župan Ivo Žinić i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček. Gradonačelnica je također napomenula da je jednoj obitelji zbog prouzrokovane štete u stanu, nađen drugi smještaj.

“Došli smo podržati naše sugrađane u Petrinji i Sisku. Kako je godina bila, tako je i završila. Potres je bio otprilike u isto vrijeme kao i u Zagrebu. U Petrinji je i Hrvatska vojska, da pomogne u raščišćavanju. U Petrinji su nešto veće štete, ovdje nasreću nema većih šteta. Pričao sam i s gradonačelnikom Bandiću, i u Zagrebu se gleda ima li šteta”, rekao je premijer.

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Komentari