(FOTO) NEĆETE VJEROVATI KOJI DIO HRVATSKE JE POD SNIJEGOM Ima ga i do 20-ak cm

Pixabay

Snijeg je zabijelio jedan dio Hrvatske. Sinoć je u Dalmaciji napadalo dosta snijega. Počeo je padati kasno poslijepodne, a nastavio tijekom cijele večeri. Snijega je bilo i u priobalju, ali posebno je gust bio u unutrašnjosti diljem Dalmatinske zagore. Portal Dalmacija Danas prenosi da se cijela jadranska obala jučer našla na udaru Sredozemne ciklone.

Atipično za ovaj dio godine, sjeverni Jadran i sjeverna Dalmacija topliji su od srednje i južne Dalmacije. To je zato što se hladna kontinentalna zračna masa nalazi nad jugoistočnom Europom pa je zatopljenje s prednje strane nadolazeće ciklone izraženije na sjevernom nego na južnom Jadranu.

Primorske gradove poput Omiša i Splita zabijelio je snijeg.  Zabijelio je i Dubravu i Gornje Sitno. Na Zvjezdanom selu Mosor izmjerena su sinoć 2 centimetra snijega. Snijeg pada i na području Klisa i Dugopolja te u velikom dijelu Zagore. Pod tankim su pokrivačem bili Gata, Bisko i dio Cetinske krajine, a gust snijeg pada na Zelovu, Sutini i Ogorju. Snijeg pada i u Pločama. Čak ga je palo nešto i na Braču. Posebno gust snijeg padao je u Imotskom, prenosi Index.

 


Komentari