(FOTO) Ma kakvi arhitekti i inženjeri, ovi Zagrepčani sami su nacrtali park kakav žele i genijalno je!

Foto: Ilustracija, Profimedia

Laboratorij Gajnice, obrazovni je laboratorij za kvalifikaciju umjetnika/ca za rad u socijalnom i javnom prostoru. Projekt provode u zagrebačkom naselju Gajnice u suradnji s lokalnim stanovništvom, a uključuje istraživanje postojećih i konstituiranje novih narativa o naselju zajedno s mještanima te rad mladih umjetnika/ca na uobličavanju tih narativa u umjetničkom mediju.

Upravo oni organizirali su druženje koje će se održati u subotu i nedjelju, 19. i 20. rujna, u Parku 101. brigade.

“Program s više događanja posvećen je upravo ovom, najvećem parku u Gajnicama, kroz koji brojni mještani svakodnevno prolaze ili u njemu provode slobodno vrijeme”, navode.

Shodno tome, pozvali su građane krajem lipnja da istaknu sadržaje koje bi voljeli vidjeti u Parku, na mjestu napuštenog boćališta.


“Pristiglo nam je 20-tak prijedloga – prema njima je umjetnica Valentina Marđetko izradila crteže na kartonskoj podlozi koje ćemo na radionici izrezivati i bojati. Tako nastale kartonske siluete sljedećeg ćemo dana postaviti u prostoru kao zajedničku sliku života kakvog priželjkujemo u naselju”, naveli su.

“Marko, Viktorija, Josipa i Katarina poželjeli su u parku ljuljačku, škrinju sa sladoledom, bazen, vrtuljak i tobogan te su svojim željama podarili žive boje. Nadamo se da će nam se pridružiti na postavljanju radova u nedjelju, 20. rujna u Parku 101. brigade”, dodaju.

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Još jedna nebuloza na zagrebačkim prometnicama: staza je novoiscrtana, a krši čak dva Pravilnika

Komentari