(FOTO) KAO DA JE PANDEMIJA GOTOVA! Evo kako izgleda testiranje na koronavirus u Novom Zagrebu, gotovo u tren oka!

Photo: Otvoreno.hr

U Gradu Zagrebu zabilježeno je 580 novih slučajeva zaraze, a testirano je 1953 ljudi, potvrđeno je na press konferenciji Stožera civilne zaštite Grada Zagreba.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč rekao je da je epidemiološka slika Zagreba i dalje loša, a sukladno tome već se danima u medijima govori o ogromne gužve za ‘drive in’ testiranje u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar. No, situacija u Sigetu, u Novom Zagrebu izgleda drugačije.

U Domu zdravlja Zagreb – Centar u Sigetu mjesto testiranja jasno je označeno putokazima, a nalazi se u malom šatoru na parkiralištu pored Doma zdravlja. Ljudi dolaze konstantno, ali ne stvara se gužva i sve je prohodno.

Photo: Otvoreno.hr

Tehničari koji obavljaju testiranje su vrlo ljubazni i drže se svih epidemioloških standarda. Za cijeli postupak, zajedno s čekanjem, potrebno je samo tri minute.


U Sigetu je moguće obaviti testiranje pješice i autom. Uobičajeno vrijeme testiranja je radnim danom od 8:30 do 12:30. Na testiranje se dolazi s maskom na licu te je potrebno predočiti osobnu iskaznicu prije samog brisa, radi identifikacije.

Testiranje o vlastitom trošku (bez uputnice liječnika) može se i dalje obaviti u NZJZ-u Dr. Andrija Štampar, koji od ponedjeljka ima novo radno vrijeme, piše Otvoreno.

 

Komentari