(FOTO) JE LI MOGUĆE? Ruši se dimnjak koji već danima visi s krova Pravnog fakulteta

Photo: Ana Korenić

Kucnuo je i taj trenutak da se konačno ukloni dimnjak na zgradi Pravnog fakulteta koji već danima visi s krova. Naime, zgrada koja se oštetila još u ožujku, dodatno je stradala i nakon potresa magnitude 6,2 po Richteru koji je pogodio Petrinju, a štetu je produbio i u metropoli. Gotovo dva tjedna, sporni dimnjak “lelujao” je u samom centru glavnog grada, nagnat na istočnu stranu dvorišta fakulteta.

Pavle Kalinić, pročelnik Ureda za upravljanje hitnim situacijama, rekao je za Telegram kako su statičari procijenili kako su u zgradi Pravnog fakulteta sigurni samo prizemlje i prvi kat. Što se tiče spornog dimnjaka, o njemu brigu vodi vlasnik zgrade, točnije Sveučilište u Zagrebu.

Photo: Ana Korenić

Dodao je Kalinić i kako ova zgrada ima ozbiljnih problema, a vatrogasci su tada poručili kako u ovoj situaciji “ne mogu ništa”.

“Radi o građevinskim zahvatima za koje je potrebna teška mehanizacija koju mi ne posjedujemo. Potreban je kran koji może podignuti ogroman teret i popraviti krov. Koliko nam je poznato, vlasnici su upućeni na građevinske tvrtke”, rekli su tada vatrogasci za Telegram.


Photo: Ana Korenić

Srećom, u utorak su poduzete konkretne akcije oko ovog problema pa je dimnjak uklonjen.

Komentari