Fina uskoro nastavlja provedbu ovrha, doznajemo kako provjeriti imate li dugovanja bez napuštanja doma

Marko Jurinec/PIXSELL

Nakon šestomjesečnog moratorija Fina od 19. listopada nastavlja provedbu ovrha pa poziva građane koji imaju nepodmirene dugove ili misle da je neki vjerovnik pokrenuo prisilnu naplatu njihovoga duga da besplatno putem sustava e-Građani provjere očekuje li ih ovrha.

Putem sustava e-Građani pristupa se aplikaciji e-Blokade, u kojoj se nalazi Očevidnik neizvršenih osnova za plaćanje, odnosno popis neizvršenih osnova za plaćanje za pojedinog ovršenika.

“Preporučujemo ovršenicima da preuzmu detaljnije pojašnjenje podataka iz Očevidnika, u kojem su pojašnjeni svi pojmovi vezani uz ovršni postupak, kao i način čitanja podataka iz Očevidnika. Nakon provjere, najbolje bi bilo javiti se vjerovniku, odnosno ovrhovoditelju za dogovor oko otplate duga, s ciljem izbjegavanja daljnjih, nepotrebnih troškova”, ističu u Fini.

Dodaju da ovršenici mogu putem linka pristupiti online servisu za predaju dokumentacije, putem kojega mogu online, bez dolaska u poslovnicu, besplatno otvoriti zaštićeni račun.


Fina je 18. travnja ove godine zastala s provedbom ovrha na temelju dopune Zakona o provedbi ovrhe nad novčanim sredstvima, a Vlada je sredinom srpnja za još tri mjeseca, odnosno do 18. listopada, produljila rok trajanja posebnih okolnosti koji se odnosi na zastoj u provedbi ovrhe.

U Samoboru policija pronašla milijune! Sumnja se da pripadaju Kovačeviću iz afere Janaf

Komentari