‘Zagreb Loves You’ u konkurenciji je najboljih turističkih filmova na svijetu, a za pobjedu mu je potreban vaš glas!

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Promotivni film “Zagreb Loves You” Turističke zajednice grada Zagreba, čija je redateljica Martina Miličević, u konkurenciji je za prestižnu nagradu People Choice koju dodjeljuje Međunarodni komitet turističkih filmskih festivala (CIFFT).

Kao što smo već pisali “Zagreb Loves You” nije tipičan promotivni film, a jedinstven je po tome što na emotivan način govori o 22. ožujku, danu kada je grad, već pogođen pandemijom, zadesio i jak potres, najsnažniji u proteklih 140 godina.

“Željeli smo zabilježiti emociju i snagu Zagreba i njegovih građana u razdoblju kada smo mislili da proživljavamo scene iz nekog američkog filma katastrofe”, rekla je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld prilikom preuzimanja nagrada koje je film dobio u Turskoj i Srbiji.


Emotivan, ne i patetičan, ovaj netipičan turistički film govori o idiličnom životu grada prekinutom razornom snagom elementarne nepogode, ali i optimistično svjedoči o snazi ljudi koji čuvaju i vraćaju duh grada i način života koji su sastavni dio njegova identiteta.

Za film možete glasati do 25. listopada na poveznici.

Komentari