ESKALIRALO U VINOGRADSKOJ! Ravnatelj Mario Zovak dao ostavku: ‘Pet godina se borim s istim problemima, Zadravec je najmanji od njih’

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Prof. dr. Mario Zovak podnio je ostavku na mjestu v.d. ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice. Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, njegovu ostavku sutra će prihvatiti Upravno vijeće, a Zovak nema ambiciju prijaviti se za novi mandat. Po pitanju ostavke oglasio se priopćenjem koje donosimo u cijelosti:

Poštovani, s današnjim danom dajem ostavku na mjesto v. d. Ravnatelja KBC Sestre milosrdnice. Od 2003. sudjelujem u radu Ravnateljstva KBC-a, kao pomoćnik Ravnatelja, zamjenik Ravnatelja, savjetnik Ravnatelja, Ravnatelj i na kraju v.d. Ravnatelja.

U svom sam radu uz rad na Klinici za kirurgiju čiji sam Predstojnik od 2011. pokušao dati svoj maksimalni doprinos razvoju i napretku KBC-a Sestre milosrdnice. Ostvarili smo više projekata čime smo osigurali opstojnost KBC-a koji je prema učinjenom druga najveća bolnička ustanova u RH, i to upravo u ova teška vremena pandemije, potresa i teške financijske situacije u hrvatskom zdravstvu.

Prema prethodnom dogovoru s UV ostavku dajem neposredno pred otvaranje natječaja za Ravnatelja KBC-a, a kako bismo uklonili i najmanju natruhu prigovora u procesu kandidiranja poštovanih kolegica i kolega koji imaju ambiciju voditi ovu uglednu ustanovu.


Istovremeno smo svjedoci kriznih situacija koje KBC prolazi, od kojih je kadrovski deficit na Zavodu za radiologiju sada doista problem koji ugrožava normalno funkcioniranje KBC-a. Ove probleme koji zahtijevaju i radikalne mjere svakako treba rješavati Uprava KBC-a sa čvrstim mandatom.

Veliku zahvalu dugujem UV naše ustanove na čelu s g. Tomislavom Dulibićem koji svoju funkciju Predsjednika obnaša ne formalno, već doista kroz borbu za financijski i stručni status ove ugledne ustanove koja ove godine obilježava 175 godina postojanja.

Budućoj Upravi želim puno uspjeha u radu na boljitak KBC-a Sestre milosrdnice, naših bolesnika i djelatnika. Stojim na raspolaganju za stručnu suradnju u budućnosti.

U Zagrebu, 11.05.2021. Uz poštovanje, izv. prof. dr. sc. Mario Zovak”, stoji u priopćenju.

“Pet godina se nosim s istim problemima. Dijana Zadravec najmanji je problem. Ostajem predstojniK Klinike za kirurgiju KBC-a  i predsjednik Kirurškog društva, što sam zbog ove funkcije donekle i zanemario”, rekao je Zovak za Večernji list, a o svemu se oglasio i resorni ministar Vili Beroš.

“Njegova procjena. Ministru su ravnatelji u bolnicama odgovorni za funkcioniranje sustava, sadašnji i budući”, zaključuje Beroš

Komentari