Egzotična zima u Zoo vrtu: Sukobi, ljubav i ostali filmski zapleti u svijetu životinja

Foto: PR

Egzotična zima u Zoo vrtu, skupni je naziv za zimske edukativne programe koji posjetiteljima obogaćuju posjet Zoološkom vrtu grada Zagreba. Održavat će se vikendima do kraja veljače, a svaki vikend ima drugu temu. Istražuju se zanimljivi odnosi i pojave u životinjskom svijetu, a u središte pozornosti stavljaju se i određena područja s jedinstvenom faunom.

U subotu i nedjelju, 19. i 20. siječnja, posjetitelji mogu saznati “Čiji je tata najjači”. Edukatori će djeci pokušati odgovoriti na to pitanje važno među životinjama, posebno u odnosu grabežljivca i plijena. Ptice, primjerice, mogu biti u obje uloge. Kako bi se onima koje nastanjuju našu okolinu, olakšalo da prebrode zimu, posjetitelji će izrađivati hranilice za ptice.

Idući vikend u Zoološko vrtu će biti zanimljiv. Posjetitelji će otkriti kakvi se sve zapleti događaju u veličanstvenom svijetu životinja. Otkrit će tko je podmukao, a tko strastven. Neke će životinje razotkriti svu svoju moć, a neke slabosti.

Egzotične životinje sa zagrebačkom adresom građanima tradicionalno poručuju: “Ma, tko spava zimi?!”. Posjetitelji, naime, i u najhladnije doba godine mogu razgledati većinu životinja u Zoološkom vrtu, a radionice i igre Egzotične zime djeci su dodatan poticaj na učenje, kreativnost i fizičku aktivnost.


Kako bi doživljaj bio potpun, jelovnik restorana Kod morskog lava svaki se tjedan obogaćuje egzotičnim jelima.

Komentari