DVA TJEDNA ‘PAUZE’ Zbog remonta posebna regulacija prometa na pružnoj dionici Podsused Tvornica – Zaprešić

Foto: sepamedia.com

Zbog remonta lijevi kolosijek pruge državna granica – Savski Marof – Zagreb GK bit će zatvoren za promet između kolodvora Podsused Tvornica i Zaprešić od 1. ožujka u 0.20 sati do 14. ožujka u 23.59 sati.

U tome razdoblju putnici međunarodnih vlakova 158, 1212 i 1213 bit će prevezeni autobusima na relaciji Zagreb GK – Savski Marof i obratno.

Raspored vožnji zamjenskih autobusa kao i popis vlakova koji neće voziti na relacijama Zagreb GK – Savski Marof i obratno, Podsused TV – Harmica i obratno, Podsused TV – Zaprešić i obratno, Podsused TV – Savski Marof i obratno te Zaprešić – Zagreb GK, Zagreb GK – Harmica i obratno objavljen je na mrežnim stranicama HŽ Infrastrukture (https://www.hzinfra.hr/project/podsused-zapresic/).

Ostali vlakovi vozit će jednim kolosijekom te su moguća kašnjenja pojedinih vlakova zbog čega se ispričavaju putnicima.


Foto: HŽ Infrastruktura

Ukratko o projektu:
Pružna dionica Zagreb Zapadni Kolodvor – Savski Marof duga je 17,8 km i nalazi se na koridoru RH1, vrlo važnome za međunarodni teretni i gradsko-prigradski putnički prijevoz.

Radovi na njezinoj obnovi koji su u tijeku vrijedni su 365,7 milijuna kuna (bez PDV-a), od čega se veći dio financira iz kredita Svjetske banke. Završetak radova planiran je na ljeto 2022.

Na dionici pruge Zaprešić – Savski Marof radovi su završeni te je na dionici uspostavljena brzina prometovanja vlakova od 120 km/h, a stajališta Zaprešić Savska i Brdovec puštena su u funkciju.

Po završetku cjelokupne obnove vlakovi će dionicom Zagreb Zapadni Kolodvor – Savski Marof prometovati brzinom od 120 km/h, sigurnost i interoperabilnost željezničkoga prometa bit će veće, smanjit će se troškovi održavanja pruge, a poboljšat će se i mogućnost prijevoza većeg broja putnika u dnevnome migracijskom prometu.

Kontakt za više informacija o projektu:
[email protected]

Foot: HŽ Infrastruktura

Komentari