DRAMATIČNO NA HRT-u: Nadzorni odbor zahtijeva da se prijave za seksualno uznemiravanje detaljno istraže

Hrvatska radio televizija

Nadzorni odbor HRT-a zaključio je da afera sa seksualnim zlostavljanjem još nije završena. Zahtijevaju od Glavnog ravnatelja da utvrdi neovisno povjerenstvo koje bi se bavilo slučajem protiv Mislava Stipića i zaprimalo druge prijave protiv seksualnog uznemiravanja na HRT-u.

Stipić, ravnatelj jedinice za poslovanje na HRT-u optužen je da se neprimjereno ponašao prema novinarki HRT-a. Optužila ga je za neprimjerene seksualne sugestije, pozivanje u stan pomaganje u otkopčavanju grudnjaka i aludiranje na seks u troje, uz priču o pomaganju u napredovanju na poslu. Stipić je optužbe negirao, a HRT ih proglasio neosnovanima, kako javlja Nacional.

Međutim, Nadzorni odbor HRT-a je jednoglasno odlučio da se vodstvo i dalje mora baviti slučajem. Osim osnivanja povjerenstva, zahtijevaju i da se o prijavama obavijesti ured Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, te u suradnji s tim uredom izradi protokol o prijavljivanju i procesuiranju slučajeva seksualnog zlostavljanja i nasilja na HRT-u, doznaje Telegram. O svemu traže očitovanje Glavnog ravnatelja, Kazimira Bačića.


Komentari