DRAMA U SIGETU: Za požar u svom stanu saznao preko susjeda! Vlasnik tvrdi da ga podstanari ne puštaju unutra

Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

Požar u subotu 13. ožujka u večernjim satima preplašio je stanare zgrade u kvartu Siget.

Do požara je došlo najvjerojatnije prilikom izmjene plinske boce u kuhinji, izvijestila je policija. Iz još neutvrđenog razloga, došlo je do manje eksplozije te se zapalio plin iz boce. Vatrena stihija zahvatila je kuhinjske elemente i uređaje, stvari na balkonu te obloge balkona od stana iznad.

Podstanar u zgradi gdje je došlo od požara, Sebastijan Milin za 24 sata otkrio je kako je sve izgledalo tijekom sinoćnje dramatične večeri.

“Uletio sam u vatru i otišao po vatrogasni aparat. Gasio sam požar i prije nego su došli vatrogasci i sad imam opekotine”, kazao je Milin. Njegova majka i brat su zbog udisanja dima prevezeni u KBC Zagreb, a uz njih četvero, u stanu je bio i pas.


“Policija nam je dala pristup stanu. Probat ćemo to srediti koliko se može. Sad je sve OK. Sobe su redu i normalno se može spavati”, kaže.

Milin tvrdi i kako se s vlasnicima stana vidi isključivo na sudu. S druge strane sin vlasnika nekretnine otkriva drugu stranu priče. Vlasnik stana Mijo Radinić već dvije godine, sudskim putem pokušava iseliti stanare. Problem je neplaćanje najamnine, a dugovi za režije se samo gomilaju i redaju.

“Na sudu se još nismo pomaknuli s mrtve točke, jer oni ne dolaze na ročišta”, kaže sin vlasnika stana Igor Radinić te dodaje da je išao provjeriti stanje nakon požara.

“Tata, iako je bolestan, došao je provjeriti stanje, ali ga podstanari nisu pustili unutra. To su učinili nakon intervencije policije”, ispričao je Igor i istaknuo da su za požar doznali od susjeda.

Komentari